Opis przedmiotu aukcji
Sporządzanie potraw i napojów Kw. HGT.02 cz.2 w.4 WSiP W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji HGT.02. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie wszystkich niezbędnych informacji o danym surowcu i jego nwykorzystaniu kulinarnym. Na końcu podręcznika znajdują się wybrane receptury. Oddzielenie części teoretycznej od ćwiczeń praktycznych ułatwia uczniowi przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie. Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zaprezentowano tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim. ISBN: 9788302173608 Autor: Anna Kmiołek-Gizara Wydawnictwo/Producent: WSiP Strony: 688 Format: 242x170x25 mm Oprawa: broszurowa Rok wydania: 2021 ...
Wysyłka gratis. ERLI InPost Paczkomaty 24/7 ErliPRO -dostawa za 0 zł Pojutrze u Ciebie! Wysyłka w 24 godziny. Kategoria: Podręczniki do szkół podst. i średnich:Książki i Komiksy:Kultura i rozrywka:Szkoła średnia:Przedmioty zawodowe ( 132221864 77d79c9d-77ba-498e-ae5d-d57328c04f7f ) Dodatkowe parametry wysłki podczas zakupu w sklepie EAN : 0